נהיגה בשכרות

עונש על עבירת השכרות – שנתיים פסילת מינימום:

בית המשפט לתעבורה מוצא עצמו קבול בידי החוק בקובעו כי עונש המינימום לאחר הרשעה בעבירת השכרות יעמוד על פסילת רישיון לתקופה מינימום של שנתיים פסילה ובסיומם יחוייב הנהג כתנאי לקבלת הרישיון, לעבור מסלול ייסורים של בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ורק אם יימצא כשיר לנהיגה, יוכל לשוב ולנהוג, לא לפני שיפונה לעמוד בהצלחה במחני רישוי.

הפסיקה בבית המשפט העליון קבעה לא אחת שחריגים ונדירים המקרים בהם יש לחרוג מתקופת פסילת המינימום, לאור המצב המשפטי והסיכון שבהרשעה בעבירת השכרות חובה לקבל ייעוץ וייצוג משפטי מתאים מעורך דין לתעבורה ובדיוק בתחום זה עוסקת עורכת הדין סבטלנה ברומברג.

העבירה של נהיגה בשכרות הקבועה בפקודת התעבורה, קובעת כי:

די שרמת האלכוהול שנמדדה בגופו של אדם עולה על הסף שנקבע בחוק כדי להרשיעו בעבירת השכרות, כל זאת ללא כל תלות אם הנהג אכן הושפע בפועל בנהיגתו.

הנכם מואשמים בנהיגה תחת השפעת אלכוהול?
אתם לא לבד! אשמח לעמוד לשירותכם!

מלאו פרטים ואחזור אליכם בהקדם:

נהיגה בשכרות

מתי אני נחשב שיכור? מהו סף התוצאה שנקבע בחוק:

זכרו, לא נקבע מדרג ענישה בעבירת השכרות, כך שלא משנה מהי הכמות שנמדדה במכשיר הינשוף, אין הבדל בענישה בין רמות האלכוהול השונות ובלבד שהתוצאה על הסף, למעשה מדובר באבסורד משפטי ואין בו כל היגיון, שכן, יש הבדל בין נהג שנמדד בגופו ריכוז אלכוהול נמוך לבין נהג עם ריכוז אלכוהול משולש ויותר מהכמות המינימלית, לכן זכרו להיזהר ופשוט לא לשתות ולנהוג.

 

"המידה הקבועה" – מאיזה ריכוז אלכוהול אני נחשב שיכור?

  • לכלל הנהגים, משטרת ישראל מבצעת אכיפה החל מ- 290 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף.
  • אוכלוסיה מיוחדת: נהגים חדשים, מקצועיים או מתחת לגיל 24, ריכוז האלכוהול בעניינם נקבע על 50 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף – שזה למעשה כלום ושום דבר. לכן, אתם הנמנים על אוכלוסייה מיוחדת היזהרו שבעתיים .

בדיקת דם:

חמישים מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם – סמכות שוטר לדרוש בדיקת דם (ולא ינשוף) נתונה לשוטר רק במקרים של מעורבות בתאונת דרכים, היעדר מכשיר ינשוף זמין או כאשר ישנה מניעה רפואית מצד הנהג ליתן בדיקת נשיפה בינשוף.

איך מתבצעת בדיקת השכרות – נשיפון וינשוף:

שוטר רשאי לדרוש מכל נהג לבצע בדיקת ינשוף במכשיר Drager Alcotest 7110 לגילוי אלכוהול ללא כל חשד סביר מקדים  (וזאת להבדיל מדרישה לבדיקת שתן לגילוי סמים).

תחילה, יבקש השוטר מהנהג לנשוף במכשיר נשיפון שהינו אינדיקציה בלבד לרמת השכרות של הנהג וככל שנמצאה אינדיקציה לשכרות מצד הנהג, השוטר ידרוש לערוך לנהג בדיקת נשיפה במכשיר הינשוף שהוא הקובע את רמת השכרות של הנהג.

זכרו, אין כל חובה לבצע בדיקת נשיפה במכשיר הנשיפון, אך ישנה חובה לשתף פעולה עם בדיקת הינשוף במכשיר  וככל שהנהג יסרב לנשוף בכל דרך שהיא ייחשב הנהג כמי שנהג שיכור מכוח סירוב לביצוע בדיקה.

בדיקת מאפיינים:

לאחר בדיקת הנשיפון, וככל שנמצאה אינדיקציה לשכרות מצד הנהג, השוטר יעבור לשלב הבא הקרוי מבחן מאפיינים, שתכליתו הינה התרשמות השוטר באופן סובייקטיבי באשר להשפעת האלכוהול על תפקודו הפיזי של הנהג.

במבחן זה עורך השוטר תחקור ראשוני מילולי, מבחן עמידה, מבחן הליכה על הקו, מבחן הבאת אצבע לאף ועוד.

בהקשר זה חשוב לזכור כי גם אם הבדיקה נמצאה תקינה ומכשיר הינשוף מצא כי נמצא ריכוז אלכוהול מעל הסף הקבוע בחוק, עדיין ייחשב הנהג כשיכור.

יחד עם זאת, ככל ועורכת הדין סבטלנה ברמוברג תיייצג אתכם ותוכיח כי הליך הבדיקה בוצע באופן לקוי דבר שיביא לפסילת הבדיקה בינשוף, עדיין ניתן יהיה להרשיע את הנהג על סמך בדיקת מאפיינים ומכאן החשיבות לבצע את בדיקת המאפיינים תוך שיתוף פעולה מלא.

זכות היוועצות בעורך דין לתעבורה:

לנהג שנדרש לבצע בדיקת שכרות עומדת הזכות להיוועץ בעורך דין לתעבורה, חובה על השוטר ליידע את הנהג על זכות ההיוועצות בעורך דין כבר במעמד האירוע, חובה זו נקבעה "בהלכת ארביב", תנצלו זכות בסיסית זו והתקשרו מיד לעורך דין עוד במהלך האירוע על מנת לקבל הדרכה, הכוונה ויעוץ אישי מעורך דין מנוסה שיש לו הידע המשפטי המתאים ליתן לכם הדרכה אישית כיצד לנהוג בזמן אמת מול השוטר, ייעוץ מתאים יש בו כדי להבטיח שלא תעשו טעיות שאין דרך חזרה מהם וכך תגדילו את הסיכוי לזיכוי בבית המשפט. 

גורמים אפשריים לשגיאה בתוצאות בדיקת השכרות:

בדיוק לשם כך עורכת הדין לתעבורה סבטלנה ברומברג עומדת לצידכם, הידע המשפטי, ההכרה של הנהלים לביצוע בדיקת הינשוף, הידע המעמיק בתחום הפסיקה המתעדכנת בעבירת השכרות והחשוב מכל ניסיון עשיר והצלחות במאות תיקי שכרות מדברים בעד עצמם ועומדים לצידכם בדיוק לשם כך. 

על קצה המזלג ניתן למנות שורה של תקלות באמינות תוצאות הבדיקה, שיש בהם להביא לעונש מקל ביותר ואף  לזיכוי או ביטול האישום.

בכל הקשור לתקינות תוצאות הבדיקה ניתן למנות תחזוקה לקויה של מכשיר הינשוף, החל מכיול לקוי, תחזוקה שלא בהתאם לנוהל היצרן, ליקויים בשעות, בהסמכת השוטר, בהשגחה על הנהג, בהפרת זכיותיו של החשוד בשכרות ועוד ועוד, אל תנסו להיות עורכי דין של עצמכם, הסיכון של שנתיים פסילת מינימום גדול מידי לניסוי הזה.

תחומי התמחות

נהיגה בשכרות

מבין עבירות התעבורה הקיימות, נהיגה בשכרות נחשבת לאחת העבירות החמורות כאשר העונש המינימלי למי שנתפס נוהג בהשפעת אלכוהול

עבירות מהירות

עבירות מהירות

עבירות מהירות הן חלק מעבירות התעבורה הנפוצות ביותר בישראל כאשר למשטרת ישראל יש מספר אמצעים טכנולוגיים לאכוף עבירות מהירות.

מתן ייעוץ לפני חקירה במשפט תעבורה

על-פי חוקי מדינת ישראל, כל אדם הנמצא לפני חקירה בתחנת משטרה, זכאי לראות עורך דין לפני תחילת החקירה או להתייעץ איתו בשיחת טלפון.

דוחו"ת תעבורה

העונשים העיקריים הקבועים בחוק התעבורה הם קנסות כספיים, נקודות תעבורה ושלילת רישיון.

ביטול פסילות מנהליות

ביטול פסילות מנהליות

כאשר מדברים על פסילה מנהלית בהקשר של תעבורה, הכוונה היא לפסילת רישיון נהיגה על-ידי קצין משטרה בדרגת מפקח או בדרגה גבוהה יותר.

נהיגה בזמן פסילה

נהיגה בזמן פסילה

נהג הנתפס נוהג בזמן שרישיונו פסול, עלול לקבל עונש של מאסר בפועל, גם אם אינו ביצע שום עבירת תנועה במהלך הנהיגה.

תאונות דרכים

תאונות דרכים

נהג אשר היה מעורב בתאונת דרכים והוא נחשב לנהג הפוגע, עלול למצוא את עצמו ללא רישיון או בהליכים משפטיים מסויימים בהתאם לחומרת התאונה.

ייצוג בפני המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד) שייך למשרד הרישוי בישראל והוא פועל במישור הרפואי בכדי לצמצם את מספר הנהגים.

דילוג לתוכן